FAQs

Doorzoek onze site

Een Content Management System (CMS), in het Nederlands ook wel een content beheer systeem genoemd, is een internet applicatie die het mogelijk maakt om informatie (tekst, foto's, documenten etc.) beschikbaar te maken via internet zonder dat daarvoor veel technische kennis voor noodzakelijk is.

Om dit te kunnen bereiken wordt er in een CMS een scheiding gemaakt tussen de informatie (content) aan de ene kant en de lay-out waarin de informatie wordt weergegeven aan de andere kant. Gebruikers kunnen de informatie (tekst, plaatjes) in een eenvoudige tekstverwerker (zie plaatje) invoeren waarna deze via de voorgeschreven lay-out wordt weergegeven op de internetsite.

De hedendaagse CMS'en bestaan hiervoor uit tenminste de volgende drie onderdelen:

  • De Front end, dit is de feitelijke weergave van de website zoals die door de bezoekers van uw website worden waargenomen.
  • De Back end, dit is de plaats waar de gebruikers de informatie kunnen invoeren en bewerken.
  • Een database waarin de content wordt opgeslagen.

Daarnaast bestaan de huidige CMS'en vaak ook nog uit onderdelen die er voor zorgen dat:

  • Er door middel van gebuikersnamen/passwords een scheiding kan worden aangemaakt tussen informatie die voor iedereen beschikbaar is (public) en informatie die voor bepaalde groepen beschikbaar is (restricted).
  • Er door middel van een zoek venster binnen de database gezocht kan worden naar relevante informatie.
  • De uitgebreide standaard functionaliteiten van het CMS nog verder uitgebreid kunnen worden met apart te installeren modules/extensies.

Door deze opbouw van een CMS ontstaat er een website die uitermate eenvoudig en snel van nieuwe informatie is te voorzien en die tevens erg flexibel blijft.

Hoofdmenu

Snel Contact
Contact gegevens

 
06 24 24 1003
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.goldfish-design.nl